Simple Plan

Jag tänkte att jag skulle börja med att presentera bandet Simple Plan, för er som kanske inte känner till dem, eller bara allmänt så alla har koll på vilka de är.

Simple Plan är ett kanadensiskt poppunkrockband från Montréal och består av Pierre Bouvier (sångare), David Desrosiers (bassist och back vocals), Sebastien Lefebvre (gitarrist och back vocals), Chuck Comeau (trummis) och Jeff Stinco (gitarrist).

Simple Plan bildades 1999 (efter att Pierre och Chuck först hade ett band tillsammans vid namn Reset, som sen splittrades) och gav ut sitt första album No Pads, No Helmets... Just Balls 2002, som ledde till singlarna I'm Just a Kid, I'd Do Anything, Addicted och Perfect.
2004 gav de ut sitt andra album Still Not Getting Any... som ledde till singlarna Welcome To My Life, Shut Up!, Untitled, Crazy och Perfect World
2006 kom deras 'self titled' album Simple Plan och denna gång beslöt de sig för att göra något annorlunda, och den första singeln blev låten When I'm Gone.
Nu i år, 2011, kommer deras fjärde album Get Your Heart On!, som släpps den 21:a juni (22:a i Sverige!), och denna gång har de återvänt till samma feeling som i deras första två album, men man märker att de har mognat under dessa 10 år ändå. Den första singeln heter Jet Lag, där de sjunger med Natasha Bedingfield, och de har även samarbetat med andra kända namn på detta album (Rivers Cuomo från Wheezer, K'Naan och Alex Gaskarth från All Time Low).

Just nu är Simple Plan på en stor världsturné i samband med släppet av deras nya album, och jag personligen hoppas att de kommer till Sverige väldigt snart!

(Läs gärna biografin från simpleplan.com också!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0